Mai Multe Vizualizări
Recoltarea se face manual, zdrobirea şi desciorchinarea sunt urmate de răcirea mustuielii şi menţinerea acesteia nepresată timp de 4-5 ore pentru o mai bună extragere a aromelor primare din pieliţă, continuată cu deburbarea mustului şi însămânţarea cu levuri selecţionate în condiţii de temperatură scăzută (circa 17°C), controlată automatizat.
Un vin de un galben strălucitor cu inflexiuni aurii spre verzui. Aromele sunt moderne, intense uşor atipice cu nuanţe clasice de flori sălbatice de iasomie şi soc, bine echilibrate, cu o fructuozitate de arome de ceai verde şi fructe albe. Gustul plin, rotund, cu senzaţii de citrice, pulpă de fruct tropical şi măr verde. Postgust lung şi echilibrat dominat de note citrice şi florale.
CLIMA: temperat-continentală cu influenţe mediteraneene
SOL: argiloiluvian cu sedimente din pietrişuri, nisipuri, iar în zonele mai înalte brun-roşcat
SOI: Sauvignon Blanc 100%
ALCOOL: 12,00% vol.