Mai Multe Vizualizări
O altă dovadă excelentă a capacității companiei de a produce vin spumant este Asolo Prosecco Superiore DOCG, un vin spumant de înaltă calitate realizat din cei mai atenți selecționați struguri din dealurile Montello și Asolo.
Acest Prosecco este obținut din Glera, un soi de struguri abundent, cu o textură robustă, este un strugure tardiv care se maturizează spre mijlocul lunii septembrie. Procesul de vinificare este grațios : strugurii sunt supuși unei presări moi care este urmată de o decantare la rece.
Drojdiile selectate sunt adăugate la mustul clarificat și apoi sunt fermentate în containere cu temperatură controlată.
Această primă fază de fermentare lentă este monitorizată zilnic. Aceeași atenție este acordată celei de-a doua fermentații, monitorizate în fiecare detaliu de la alegerea drojdiilor și prelucrare temperaturii. Produsul este stabilizat, apoi filtrat și îmbuteliat.
Vinul are o culoare culoare galben pai și bule subtile și persistente, sporind parfumul moale și tineresc. Aroma caracteristică variază de la fructat la floral. Este un vin fin, în același timp catifelat și uscat datorită notelor sale echilibrate acide.
Splendid echilibrat, este fără îndoială un produs de calitate superioară . Prospețimea surprinzătoare care gâdilă pe măsură ce persistă, face acest vin potrivit pentru toate ocaziile. Un aperitiv fin, de asemenea excelent cu crustacee.
Tip de prosecco: Alb, extra dry
Treapta de calitate: DOCG
Soi de struguri: Glera 100%
Alc.: 12% vol.alc.
Temp. optima de consum: 6-8°C
Tara de productie: Italia
Regiune: Asolo (Treviso)