Mai Multe Vizualizări
Bombay Sapphire este o marca de gin premium care a fost lansata pentru prima oara în 1986 de comerciantul de vin din Anglia. IDV. În 1997, Diageo a vandut marca lui Bacardi. Numele sau provine de la popularitatea ginului în India în timpul britanicului Raj, iar "Sapphire" se refera la steaua albastru violet din Bombay, care a fost exploatata in Sri Lanka si care este acum prezenta la institutul Smithsonian. Bombay Sapphire este comercializat într-o sticla din safir cu lateralele plane, care poarta o eticheta a Reginei Victoria.
Aroma bauturii provine dintr-o reteta de zece ingrediente: migdale, coaja de lamaie, lemn dulce, boabe de ienupar, radacina orrisa, angelica, coriandru, cassia, cubeb si boabe de paradis. Alcoolul adus de la un alt furnizor este evaporat de trei ori, iar vaporii de alcool sunt trecuti printr-o plasa / cos continand zece produse botanice esentiale pentru obtinerea aromei. Acest proces da ginului un gust mai volatil, mai floral, comparativ cu acele ginuri care sunt create folosind un vas de arama. Un alt ingredient este apa din lacul Vyrnwy adaugata pentru a scadea volumul de alcool al Bombay Sapphire la 40%. Culoarea albastra este data de sticla, nu de gin.
Categorie: Gin
Calitate: Premium
Alc.: 40% vol.alc.
Tara de productie: UK
Litraj: 0.7L
Temp. optima de consum: 6–10 °C
SUGESTII DE CONSUM: BOMBAY SAPPHIRE GIN este extrem de versatil, astfel încat il puteti consuma sec in pahare reinghetate, cu gheata sau în cocktail-uri.