Mai Multe Vizualizări
Strugurii sunt atent selectati în podgorii si uscati partial în locuri potrivite acestui proces si vinificati nu mai devreme de 15 decembrie. Caracteristicile climatului din aceasta zona favorizeaza semi-uscarea strugurilor, o metoda foarte veche devenita traditionala. Vinul este apoi obtinut printr-o vinificare rosie precisa: macerarea lunga a cojii si fermentatia timp de aproximativ doua saptamani la temperatura controlata la aproximativ 28-30 ° C. Dupa fermentatia malolactica, vinul este prin lege maturat cel putin 48 de luni înainte de îmbuteliere.
Culoare rubinie, cu aroma plina si intensa, note clare de vanilie, indicii de lichior de cirese, prune, migdale si lemn de stejar. Palatul este fin, cu un corp intens si note calde de vanilie.
Tip de vin: Rosu, sec
Calitate: DOCG
Soi de struguri: Corvina, Rondinella, Corvinone
Alc.: 15% vol.alc.
Temp. optima de consum: 18-20°C
Regiune: Valpolicella, Verona
Tara de productie: Italia
Litraj: 0.75L
Asocieri gastronomice: Carne rosie la gratar, branzeturi aromate.
Culoare | ROSU |
---|