Mai Multe Vizualizări
Un cupaj atat de important, din trei ani de recolta diferiti ’73 – ’85 - 2010, se prezinta cu o culoare aurie in pahar. Stralucitor si dens. Olfactul este plin de arome, ce definesc soiul de Tamaioasa Romaneasca. Floare de portocal si struguri copti, smochine uscate, polen si duioase senzatii de miere de salcam, unde se alatura notele de Botrytis, specifice recoltarilor foarte tarzii.
In gust este dulce si structurat, cu aliuri citrice de grepfruit. Senzatiile matasoase si calde, se aliniaza elegant pe papilele gustative, acaparand toata atentia in directia de dulceata de gutuie si struguri stafiditi. Este dulce, insa aciditatea echilibreaza senzatiile fara a lasa vinul sa devina lesios.
Alcool: 10.5%
Soi de struguri: Tamaioasa Romaneasca
Regiune: Dealu Mare
Tara: Romania
Palier de gust: dulce
Temp. optima de consum: 12°C
Litraj: 0.375L
Servire: Recomandam o temperatura de servire de 12 grade C care sa puna in evidenta caracterul elegant al vinului alaturi de deserturi in foietaj cu dulceturi de citrice.
Culoare | ALB |
---|