Mai Multe Vizualizări
Recoltați manual şi foarte atent, strugurii atacaţi de mucegaiul nobil Botrytis Cinerea au fost desciorchinaţi fără să fie zdrobiţi după care s-au presat boabele întregi, mustul rezultat a fost însămânţat cu levuri selecţionate şi a fermentat pentru o perioadă în cisterne de mici capacitaţi cu temperatura controlată automatizat la circa 17°C, după care a fost finalizată fermentaţia în barrique-uri de stejar francez. După desăvârşirea fermentaţiei alcoolice, vinul a fost înnobilat timp de 60 luni în barrique-uri de stejar franceze cu diferite grade de prăjire.
Vizual: vinul este limpede strălucitor cu o culoare galben aurie, eventuale depuneri sunt normale în condiţiile în care vinul nu a fost filtrat. Olfactiv: este intens cu un buchet floral împletit cu arome de fructe uscate, note de caramel, miere de albine şi flori de tei. Gustativ: este plin şi savuros, onctuos, cu corp şi textură complexă ce îl fac lung şi plăcut.
CLIMA: temperat-continentală cu influenţe mediteraneene
SOLUL: argiloiluvial cu sedimente din pietrişuri, nisipuri şi marne
SOI: Riesling Italian 100 %
ALCOOL: 12,50% vol.
ZAHĂR REZIDUAL: 200 gr./l