Mai Multe Vizualizări
Vinificarea se face separat pentru fiecare soi. Recoltare manualã în lãdiţe de plastic, desciorchinare şi zdrobire, mustuiala este pompatã în cisterne de inox cu temperatura controlatã unde este însãmânţatã cu levuri pentru desãvârşirea fermentaţiei alcoolice, Urmãtoarea etapã este selecția şi asamblarea vinurilor într-un cupaj unic.
Un nou cupaj realizat în premieră pentru piața românească, care aduce împreună două soiuri vechi românești, ambele descendente directe ale viței-de-vie sălbatice: Fetească Neagră și Băbească Neagră. Inițial, aromele promit un vin mai rezervat, proaspăt și reconfortant, dar ușor de înțeles. Gustativ, însă, se disting paliere aromatice diferite – unul dominat de fructe roșii (cireșe, cireșe albe, frăguțe), un pic pigmentat de note de prună uscată, altul în care se fac simțite notele pline de personalitate ale Băbeștii – violete, bujori, flori uscate și o nuanță ușor tonică.
Bogăția gustativă nu este însă obositoare, ci subtilă, vinul fiind mai degrabă prietenos și accesibil decât pretențios și elitist, într-o concordanță perfectă cu expresia naturală a celor doi struguri pe care îi unește.
CLIMA: temperat –continentalã cu influenţe mediteraneene
SOL: argiloiluvian cu sedimente din pietrişuri, nisipuri şi marne
SOI: Bãbeascã Neagrã, Feteascã Neagrã
ALCOOL: 12,50% vol.