Mai Multe Vizualizări
Vinificarea se face separat pentru fiecare soi. Recoltare manualã în lãdiţe de plastic, desciorchinare şi zdrobire, mustuiala este pompatã în cisterne de inox cu temperatura controlatã unde este însãmânţatã cu levuri pentru desãvârşirea fermentaţiei alcoolice, Urmãtoarea etapã este selecția şi asamblarea vinurilor într-un cupaj unic. 20% din cantitatea totală de Fetească Albă a fost maturat timp de 3 luni în barrique-uri de stejar cu capacitatea de 225 l și 400 l.
Un vin predominant floral – note de muscat, flori albe, flori uscate – doar în aparență ușor, pentru că se dovedește a fi mai dens, mai rotund decât promit aromele. Gustul păstrează o mică parte din componența florală, povestind mai degrabă despre mere verzi dulci, pere zemoase și boabe de strugure proaspăt zdrobite.
Un cupaj după modelul vechiului „sortiment de regiune superior”, în care Feteasca regală aduce corpul, Feteasca albă – finețea, iar Tămâioasa completează fericit aromele.
CLIMA: temperat –continentalã cu influenţe mediteraneene
SOL: argiloiluvian cu sedimente din pietrişuri, nisipuri şi marne
SOI: Feteascã Albã, Feteascã Regalã, Tãmâioasã Româneascã
ALCOOL: 12,50% vol.