Mai Multe Vizualizări
Culoarea vinului portocaliu provine din fermentația strugurilor cu tot cu coajă. În loc că scoatem cojile albe din suc după fermentație, așa cum se obișnuiește în cazul obținerii vinului alb, am lăsat sucul și cojile împreună, așa cum am proceda cu un vin roșu. Nu a fost adăugat ferment, ci am lăsat fermenții naturali să fermenteze sucul, amestecând din când în când pentru a extrage aroma, greutatea și culoarea din coji. Vinul a fost presat atunci când fermentația era aproape de sfârșit și i s-a permis să treacă printr-o fermentație malolactică completă. Tot zahărul a fermentat, iar vinul este foarte stabil în mod natural. Procesul neobișnuit de producție are ca rezultat un vin neobișnuit.
Culoare galben auriu intens (portocală parțial coaptă), limpiditatea mai redusă, cu zone de opacitate. Arome de coajă de portocală uscată, fructe confiate (caise), prăjitură de fructe, cremene și semințe uscate, pe un fundal de flori de portocal și de tei și ușoare inflexiuni vegetale. Aciditate medie, aspecte de fructe (mere coapte, pomello), semințe, ușor citric, final ușor condimentat. Corp mediu, echilibru între alcool, arome și aciditate. Retronazal se menține structura aromatică de fructe uscate și apare aroma de nuci lychee.
Vol. Alcool: 12.5%
Culoare | ALB |
---|