Mai Multe Vizualizări
Tradiţia românească cere aproape imperativ ca Tămâioasa să fie vinificată dulce, sau măcar demidulce. La Segarcea, acest soi se cultivă de relativ puțină vreme, așa că am încercat să experimentăm toate expresiile sale, iar varianta de vin sec s-a dovedit a fi incredibil de expresivă, oferind o expresie incredibilă a pământului oltenesc.
Buchetul extrem de complex trece de la trandafiri la pulpă de fructe dulci, de flori albe la aromele clasice de Muscat, fără a lăsa o zona mai suavă sau mai carnală, neacoperită. Gustul puternic şi lung se dovedeşte a fi răcoritor, cu o aciditate care dă vivacitate ce pune în mișcare ansamblul complex şi plin de structură pe care îl dau palierele aromatice. Drept dovadă că vinificarea în sec a fost o decizie bună, vinul a câştigat Medalia de Aur la concursul Vinalies Internationales 2012, de la Paris.
Alcool: 13% vol
Temperatura recomandată de servire: 11°C – 13°C
Culoare | ALB |
---|