Mai Multe Vizualizări
Domeniul dispune de 23 hectare cu Pinot Noir, plantate la o densitate de 6.250 de plante la hectar. Plantele au o dispunere de la nord la sudşi de la sud la vest, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de tăiere este Guyot simplu. Pentru această gamă, s-au ales parcele cu o producţie medie de 10 tone/ha.
Strugurii s-au cules mecanizat, s-a făcut o macerare-fermentare în vinificatoare speciale cu piston, timp de 10 zile. Coborârea alternativă a pistoanelor in vinificator este un procedeu tradițional care permite o extragere mai mare de culoare şi taninuri. Prin gestionarea corespunzătoare a temperaturilor de fermentare şi a numărului de remontaje, s-a urmărit obţinerea de vinuri fructate, cu mai puţine taninuri, care să nu necesite maturare la baric.
Alcool: 13 % vol
Temperatura recomandată de servire: 18°C – 20°C
Culoare | ROSU |
---|