Mai Multe Vizualizări
Un vin galben-pai strălucitor, cu arome delicate, dar intense, de flori albe, flori de viță-de-vie, mere dulci și accente citrice. Gustul este echilibrat, dominat de nuanțele florale, cu un corp mătăsos, aciditate vie, bine integrată și un final proaspăt. Asortări culinare: salate de vară, salate de fructe, spumă de mango.
Domeniul dispune de 15 hectare cu Fetească albă, plantate la o densitate de 6.000 de plante la hectar. Dispunerea este de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de tăiere este Guyot simplu. Pentru această gamă, se aleg parcele cu o producţie de 8 – 10 tone/ha.
Strugurii s-au cules mecanizat şi s-au presat la presiuni mici Mustul astfel obţinut s-a limpezit natural, la temperaturi de 5oC – 8oC, timp de 48 de ore. A urmat apoi o fermentare lentă, în cisterne de inox, cu temperatură controlată, între 16°C – 18°C. Vinul a fost maturat pe drojdii fine, în cisterne de inox timp de 3–5 luni.
Alcool: 12,5 % vol
Temperatura recomandată de servire: 6°C – 8°C.
Culoare | ALB |
---|