Mai Multe Vizualizări
Vin spumant obținut prin metoda Charmat (fermentarea a doua în cisterne de inox). Recoltarea timpurie înseamnă că aceștia sunt de obicei primii struguri culeși în fiecare an, ceea ce permite menținerea prospețimii și obținerea unui gust pe cerul gurii greu și pronunțat. Soiul Chardonnay este ales pentru că se potrivește vinurilor spumante și, recoltat mai devreme, permite obținerea unor arome mai delicate decât cele asociate de obicei cu strugurii Chardonnay culeși mai târziu, destinați producerii de vinuri necarbonatate. Vinul trece printrun proces de fermentare tipic, similar celui pentru vinurile necarbonatate, dar ulterior este supus la o a doua fermentare. Gazul produs de această fermentare nu are voie să iasă şi este integrat în vin pentru a crea bule.
Galben pai, cu nuanțe lejere verzui, limpiditate foarte bună. Perlare fină, de persistență medie, cu bule mici și cu un mousse (spumă) lejer la suprafață. Arome (florale) de salcâm, mere verzi, cu ușoare aspecte de pâine prajită, elegante și fine. Aciditatea susține întreg corpul și păstrează intensitatea aromatică, alături de notele reconfortante, ușor citrice, ce marchează prospețimea, prezentând un postgust echilibrat și lung.
Vol. Alcool: 11%
Culoare | ALB |
---|