Mai Multe Vizualizări
DESCRIERE: Pe vremuri, aurul lichid produs din Tamaioasa Romaneasca era folosit ca moneda de schimb. La Roma vinul se turna atent in cupe de aur si era servit imparatilor. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unica si vinificarea in sec, definesc maiestria oenologului,realizand astfel un produs exclusiv, destinat cunoscatorilor cu preocupari alese. Este un soi ce completeaza armonic magia orasului etern.
PODGORIE/REGIUNE/TARA: COTNARI/MOLDOVA/ROMANIA
SOI: TAMAIOASA ROMANEASCA
TIP: Alb Sec
VOLUM ALCOOL: 13%
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 °C
NOTE DE DEGUSTARE: Cu peste 2000 de ani in urma, Tamaioasa Romaneasca, ravnita licoare a zeilor anticei Elade, debarca la Pontul Euxin din corabiile negustorilor greci pe care se imbarcase sub numele de Muscat de Samos. In noua patrie, la Cotnari, a primit o noua identitate de arome si gusturi: note de fagure de miere, de pere supracoapte si de pepene galben, catifea pe cerul gurii, subliniata de o buna aciditate. Cu Tamaioasa Romaneasca trebuie sa fi stat de vorba celalalt mare exilat, Ovidiu, poetul Tristelor si Ponticelor, atunci cand, in poemul sau Fasti denumea sudul Italiei, dupa care tanjea, ca fiind Magna Graecia – Marea Grecie. Lui Ovidiu nu i-a mai fost dat sa revada Roma, dar acolo va propune continuarea dialogului colocviala Tamaioasa Romaneasca de Cotnari. Sergiu Nedelea – sommelier.
RECOMANDARI CULINARE: este un bun insotitor pentru preparatele din peste, pui, fructe de mare, branzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.
Culoare | ALB |
---|