Mai Multe Vizualizări
-31%
-31%
Descriere
Informaţii
Informaţii adiţionale
Budureasca Premium Chardonnay 0.75L
Strugurii de Chardonnay sunt culeși din vie, desciorchinați și presați delicat pentru a extrage cel mai bun must. Apoi mustuiala fermentează timp de aproximativ 14 zile la temperatură controlată împreună cu drojdii special alese, aplicându-se periodic batonaj (mixarea drojdiilor în compoziția vinului pentru o structură mai cremoasă și arome mai intense). După finalizarea fermentării, licoarea a fost maturată în baricuri din stejar american vreme de șase luni de zile.
Pentru vinurile albe din colecțiile superioare, folosim struguri din parcelele noastre poziționate în zona terasată a plantației, aflate la altitudini ce depășesc 300 de metri. Pe aceste parcele, curenții de aer din timpul nopții răcoresc strugurii de Chardonnay, încălziți sub soarele arzător din timpul zilelor foarte călduroase. Aceste schimburi de temperatură între zi și noapte ajută strugurii să se matureze într-un ritm mai lent și să asimileze în fruct raportul corect între zahăr și aciditate.
Chardonnay a apărut inițial în regiunea Burgundia din Franța și este cel mai popular soi de vinuri albe. Este un soi nepretențios, de mare rafinament, ce creează de obicei vinuri seci corpolente, cu textură cremoasă și o aciditate potrivită. Aromele tipice Chardonnay-ului sunt cele de papaya, mere verzi, pere, coajă de lămâie, ananas, dar și accente de vanilie datorate fermentării în baricuri din stejar.
Dedicată în special sectorului HoReCa, gama Budureasca Premium conține vinuri gastronomice ideal de asociat cu cele mai fine delicii culinare. Fiind o fuziune între lumea veche și lumea nouă a vinului, adică între tradiționalism și modernitate, am cuprins în această colecție atât soiuri pure românești și internaționale, cât și cupaje deosebite. Vinurile roșii sunt parțial învechite în baricuri de stejar timp de minimum șase luni.
Alcool : 13.5%
Strugurii de Chardonnay sunt culeși din vie, desciorchinați și presați delicat pentru a extrage cel mai bun must. Apoi mustuiala fermentează timp de aproximativ 14 zile la temperatură controlată împreună cu drojdii special alese, aplicându-se periodic batonaj (mixarea drojdiilor în compoziția vinului pentru o structură mai cremoasă și arome mai intense). După finalizarea fermentării, licoarea a fost maturată în baricuri din stejar american vreme de șase luni de zile.
Pentru vinurile albe din colecțiile superioare, folosim struguri din parcelele noastre poziționate în zona terasată a plantației, aflate la altitudini ce depășesc 300 de metri. Pe aceste parcele, curenții de aer din timpul nopții răcoresc strugurii de Chardonnay, încălziți sub soarele arzător din timpul zilelor foarte călduroase. Aceste schimburi de temperatură între zi și noapte ajută strugurii să se matureze într-un ritm mai lent și să asimileze în fruct raportul corect între zahăr și aciditate.
Chardonnay a apărut inițial în regiunea Burgundia din Franța și este cel mai popular soi de vinuri albe. Este un soi nepretențios, de mare rafinament, ce creează de obicei vinuri seci corpolente, cu textură cremoasă și o aciditate potrivită. Aromele tipice Chardonnay-ului sunt cele de papaya, mere verzi, pere, coajă de lămâie, ananas, dar și accente de vanilie datorate fermentării în baricuri din stejar.
Dedicată în special sectorului HoReCa, gama Budureasca Premium conține vinuri gastronomice ideal de asociat cu cele mai fine delicii culinare. Fiind o fuziune între lumea veche și lumea nouă a vinului, adică între tradiționalism și modernitate, am cuprins în această colecție atât soiuri pure românești și internaționale, cât și cupaje deosebite. Vinurile roșii sunt parțial învechite în baricuri de stejar timp de minimum șase luni.
Alcool : 13.5%
Culoare | ALB |
---|